tiistai 24. tammikuuta 2012

Vanha asunto myyntiin


Olimme sopineet vaimoni kanssa, että muutamme vuokralle rakennusajaksi. Vantaan asunnostamme olisi ollut turhan pitkä matka Nummelaan rakentelemaan työpäivän jälkeen ja lainataakka olisi kasvanut kohtuuttomaksi, jos olisimme jääneet omistusasuntoomme ja ottaneet uutta lainaa vanhan päälle. Lisäksi tiesimme vanhan rivitaloasuntomme haastavaksi myytäväksi, joten myyntiaika voisi venyä pitkäksikin.

Asuntomme oli neljässä tasossa oleva rivitalokolmio. Itse kolmio sijaitsi kahdessa tasossa mutta kellari ja ullakko oli rakennettu lisätiloiksi asuinkäyttöön. Kellaria ja ullakkoa ei kuitenkaan laskettu asunnon huoneistopinta-alaan. Tarvitsimme hyvän ja taitavan välittäjän, joka osaisi tuoda asunnon potentiaalin näkyviin.

Kaverini suosituksesta soitimme Huom! - ketjun välittäjille Marialle ja Samille. Myynti-intoisina välittäjinä Maria ja Sami saapuivatkin samantien asunnollemme ja esittelivät palvelunsa. He käyttäisivät ammattikuvaajaa ilmoituksen kuvien ottamiseen ja panostaisivat muutenkin siihen, että myynti-ilmoituksemme erottuisi muista etuoven ja oikotien ilmoituksista. Huomasin, että Maria ja Sami olivat lukeneet samoja myyntioppaita kuin minäkin ja he olivat muutenkin kovasti edukseen. Rouva arvosti heidän kykyään visualisoida ja molemmat pidimme heidän iloisuudestaan. Yön yli mietittyämme päätimme palkata heidät.

Sovimme pian tapaamisen kuvaajan kanssa, otatimme kuvat. Maria ja Sami olivat tehneet sillä aikaa ilmoituksen valmiiksi ja löysimme ilmoituksen pian netistä. Kuvista tuli oikein upeat ja ilmoituksemme erottui mielestämme edukseen. Ensimmäinen näyttö oli seuraavana viikonloppuna ja odotimme sitä vesi kielellä. Olimme olleet aiemmin onnekkaita ja kaikki kolme myymäämme asuntoamme olivat siihen asti menneet ekasta näytöstä. Nyt pettymys oli kuitenkin karvas. Ensimmäiselle näytölle ei tullut ketään. Ei edes naapuritaloyhtiön perhe, joka oli pihakeskusteluissa ilmoittanut olevansa kiinnostunut asunnostamme.

Alkukesän 2011 aikana pidimme näyttöjä viikoittain ja niissä kävi huonosti katselijoita. Monet esittelyssä käyneistä olivat kuitenkin kuulemaan mukaan jossain määrin innostunut asunnostamme, mutta liekö sitten huonojen talousuutisten pelästyttäminä eivät uskaltaneet tehdä tarjouksia. Kesälomien aikaan aloimme jo hiukan turhautua ja mietimme pitävämme hiukan taukoa myynnistä. Elokuussa päätimme pitää vielä yhden näytön ja silloinhan se sitten tärppäsi. Kaikki tapahtui nopeasti ja meille tuli jo kiire etsiä uutta asuntoa.

Olimme kiivasti selailleet kokoajan talopakettivaihtoehtoja, mutta sitä emme olleet koskaan selvittäneet olisiko Nummelassa meille sopivia vuokra-asuntoja. Eihän niitä ollut. Asumisoikeusasuntoja tuntui sen sijaan olevan pilvin pimein. Asumisoikeusasuminen on aina tuntunut minulle vieraalta asumismuodolta. Tutustuimme kuitenkin vaihtoehtoon ja se alkoi yllättäen tuntua oikein sopivalta asumismuodolta rakentamisajaksi.

Soitto Aso-edustajalle ja voimakas mielenkiinnon osoitus vapaana olevia asuntoja kohtaan. Meillä oli niin vähän peliaikaa, että nyt ei auttaisi paljon ronklata. Melkein kaikki käy. Asotäti pisti meidät kuitenkin ruotuun. Ei näihin asuntoihin niin vain tulla. Ensin pitää hakea kunnalta jonotusnumero. Jonoa ei tosin onneksemme ollut. Sitten täytetään varallisuus- ja tuloilmoitukset ja ilmoittaudutaan Aso-asunnon hakijaksi. Sitten Aso-asunnot tarjoavat meille mahdollisesti asuntoaan. Kerroimme aikataulustamme ja Asotäti lupasi kiirehtiä.

Vihdin kunnassa homma toimi, kuten kaikki muukin tähän mennessä, tosi hienosti. Soitettuani sain jonotusnumeroni tekstiviestillä muutamassa hetkessä. Sitten paprut Aso-Asunnoille ja jännityksellä odottamaan mitä he meille tarjoaisivat. Ensin he ilmoittivat tylysti, että heillä ei olisikaan tarjota mitään. Tarkastussoitolla löytyi kuitenkin jo kaksi vapaata rivitaloasuntoa, vieläpä läheltä tonttiamme ja aika uusista taloistakin.

Nykyinen asuntomme on jopa melkein liian hyvä väliaikaisasunnoksi, mutta oikein tyytyväisiä olemme. Väliaikaisasuntomme siisteissä tiloissa meillä oli hyvä jäsennellä vuoden 2011 aikana pohtimiamme talopakettimalleja ja ratkaisuja...
Posted by Picasa

Ei kommentteja: