sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Talopaketin valintaa

Kuvat täältä.
Plania
AsuntomessutKuten varmasti monet muutkin talopakettirakentajat, selailimme eri talotehtaiden talomallistoja innolla ja hartaudella. Tutuksi tulivat erityisesti puutalomallistot, mutta jossain vaiheessa harhailimme jo kivitalopuolellakin. Sieltä päädyimme kuitenkin hirsitalomallistojen kautta takaisin puutalovalmistajiin. Aivan samoin kuin tontin etsinnässäkin, aluksi tuntui, että vaihtoehtoja oli aivan liikaa. Toiveidemme täsmentyessä suppilo kuitenkin kuristui rajulla kädellä. Rinnetalomalleja on puutalovalmistajilla aika niukasti tarjolla.

Olisimme halunneet haluta vaimoni kanssa perinteisen mallisen talon. Ne ovat monesti edullisempia rakentaa kuin modernit talot ja erityisesti kestävät aikaa moderneja malleja paremmin, mutta mitä enemmän talomalleja selailimme, sitä selvemmäksi tuli, että makumme oli enemmän modernin puolella. Meitä miellyttäviä malleja löysimme Kannustalolta ja Jukkatalolta. Hiukan myöhemmässä vaiheessa myös Planiatalolta löytyi malli, jota muokkaamalla saisimme itsellemme sopivan kodin.

Olimme kuulleet ja lukeneet paljon hyvää Kannustalosta ja päätimme ensin tavata heidän edustajan. Tapaamisemme edustajan kanssa vahvisti näkemystämme Kannustalon asiakaslähtöisestä ajattelutavasta. Myyntiedustaja jaksoi hienosti kuunnella toiveitamme ja näkemyksiämme uudesta kodista ja suunnitteli toiveidemme pohjalta yksilöllisen Kannuskodin. Kylmän suihkun saimme kuitenkin niskaamme tutustuttuamme heidän tarjoukseen. Budjettimme ei kestäisi kyseisen talon rakentamista. Kannustalon muita puuvalmistajia korkeammalle hinnalle on olemassa perusteensa ja omien kokemuksieni pohjalta voin kyllä suositella Kannustalon palveluja niille, joiden rahkeet kestävät.

Jukkatalo on positioitunut hiukan edullisemmaksi talopaketiksi. Tapasimme Jukkamyyjän hänen toimistollaan aika erikoisissa merkeissä. Myyjä oli luonteeltaan puhelias emmekä oikein saaneet suunvuoroa niin, että olisimme päässet kertomaan toiveistamme. Sen sijaan myyjä intoutui kertomaan omista kokemuksistaan. Kertoi muunmuassa, että ei aikoisi koskaan rakentaa tai rakennuttaa omaa taloa, koska hän tiesi mitä se tulisi olemaan. Kerrottuamme, että olisimme kiinnostuneita rinnetalosta, hän hyökkäsi, että rinnetaloa ei ainakaan kannata rakentaa. Pimeä tölli, josta puolet menee portaisiin. Keskustelun aikana hän kiirehti vielä sanomaan, että reklamaatioita hän ei sitten hoitaisi. Ovat kuulemma ärsyttäviä. Onhan ne, kuten jotkut asiakaspalvelijatkin ja varmasti monet asiakkaatkin. Olemme kuulleet, että moni on saanut Jukkataloilta oikein hyvääkin palvelua. Meillä taisi käydä kuitenkin huono tuuri.

Planiatalon edustaja oli oikein miellyttävä ja palveluhenkinen. Tarjoutui järjestämään tapaamisen meillä kotona, jotta meidän ei tarvitsisi ajella pienen lapsemme kanssa pitkin Etelä- Suomea. Olisimme mielellämme tehneet Planiatalon kanssa yhteistyötä, mutta Planian toimitussisältö ei vastannut toiveitamme. Toivoimme mahdollisimman laajaa toimitussisältöä talotehtaalta. Planialta olisimme saaneet käsityksemme mukaan vain rungon, seinäelementit ikkunat ja ovet. Lisäksi Planian tiivis, mutta monimutkainen seinärakenne sai meidät hiukan mietteliäiksi. Toimiikohan se myös vuosien päästä.

Olimme aika pitkään käyttäneet aikaa talomme suunnitteluun ja ihmettelyyn, mutta emme olleet päässeet vielä oikein mihinkään. Talomme tyyli alkoi sentään olla tiedossamme. Kumppania talon rakentamiseen ei tahtonut kuitenkaan löytyä.

Pikanttitalot! Pikanttitalot kertoivat sivuillaan rakentavansa suurelementeistä asiakkaan yksilöllisiin suunnitelmiin perustuvia omakotitaloja, vaikka valmiiksi asti. Juuri tällaisen tekstin olin toivonut löytäväni netin syövereistä. Nopeasti soitto Pikanttitaloon ja tapaamista sopimaan. Ensi tapaamisella myyntinainen onnitui vakuuttamaan meidät heidän palveluistaan ja kauppasi meille suunnittelupalvelunsa. Heidän taloarkkitehtinsä tulisi tontillemme tutustumaan ja suunnittelisi yksilöllisesti meille sopivan talon, jossa otettaisiin huomioon ilmansuunnat ja tonttimme muodot. Saimme luonnokset pian talostamme ja muutamien pikkuviilauksien jälkeen olimme siihen oikein tyytyväisiä. Tarjousneuvottelut ovat vielä Pikanttitalon kanssa kesken. Toivomme, että pääsisimme heidän kanssaan takentamaan taloa.

Tarjouskierroksen loppusuoralle olemme valinneet Pikanttitalot, Kastellin ja Pohjolatalot. Olemme käyttäneet Pikanttitalon tekemiä piirustuksia, sillä olemme sopineet että ne kuuluvat meille, syntyy yhteistyötä heidän kanssaan tai ei.


Viikon-parin sisällä teemme valinnan.

Ei kommentteja: