sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Potius-kellari

 Kuva täältä:

Olimme alunperin ajatelleet muurata kellarin harkoista, mutta kiireiden realisoituessa ymmärsimme, että emme voisi sitä omana työnä tehdä. Olin tutkinut jo aiemmin, että teetettynä rakennuskustannuslaskureiden mukaan elementtikellarit tulisivat samanhintaisiksi ellei jopa edullisemmiksi kuin harkkokellarit. Kävimme noin vuosi sitten katsomassa Potius-kellareiden taloesittelyä Sipoossa. Siellä oli kellariin jätetty myös betonipintaa osittain näkyviin ja se näytti yllättävän viehättävältä. Itseasiassa se näytti juuri siltä kuin olin toivonut alakerran poikien huoneen näyttävän. Hiukan ronskilta mutta kuitenkin kodikkaalta.

Kilpailutin kellaritoimituksen erään eteläsuomalaisen elementtitehtaan ja Potiuksen välillä. Potius oli hiukan arvokkaampi ja päätimme siis valita sen. Valintaamme vaikutti erityisesti se, että Potius tarjosi palvelun avaimet käteen. Myös perustussuunnittelu ja elementtisuunnittelu kuuluivat pakettiin. Olemme myös saaneet Potiukselta erinomaisen hyvää, ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Nuorilla miehillä on firmassaan hyvä meininki.

Elementtikellarin ehdoton valtti on sen lyhyt rakennusaika paikan päällä. Elementtikellri valmistuu nopeimmillaan muutamassa päivässä työmaalla. Ei tarvitse katsoa kauaa hikisiä työmiehiä työmaalla.

Nyt täytyy saada sähkö- ja LVI-suunnitelmat valmiiksi, jotta pojat pääsevät elementtien tekoon.

Seuraavaksi sitten rakennuslupa kuntoon ja maalämpötoimittajia vertailemaan.
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
aloittelemme syksyllä rakentamista rinnetontille ja tuo Potius kellari alkoi kiinnostamaan. Voitko heittää hintatietoa mikä tuon kellrin kustannus teidän talossa tulee olemaan?

-Esa